Mezolift

Mezolift predstavlja popularan naziv za neinvazivnu, mezoterapijsku proceduru sa izraženim antiejdžing dejstvom. Osim uobičajenog mezoterapijskog dejstva, ovde imamo izražen i lifting efekat. Najčešće se primenjuje kod tanke, suve, oštećene i dehidrirane kože. Vrlo uspešno vraća sjaj i boju koži pušača. U kombinaciji sa blagim, površinskim, dermatološkim pilingom poznat je kao mesopeel tretman.

Mezolift

Mezolift je procedura koja se može izvoditi u različitim životnim dobima. U ranoj fazi procesa starenja sprečava dehidrataciju i održava dobar izgled. U nešto kasnijem životnom dobu vraća neophodnu elastičnost tkivu i hrani kožu. U poodmakloj fazi hidrira suvu kožu, daje potporu vezivnom tkivu i popravlja oštećenja koja su vremenom nastala.

Regije koje se tretiraju ovom medicinskom procedurom su lice, vrat, dekolte i šake. Terapijski efekat koji dobijamo zasniva se na sledećim principima:

  • korekcija kornealnog sloja epidermisa koji je najčešće oštećen spoljašnjim faktorima (intenzivnim sunčanjem, boravkom u zagađenom prostoru, duvanskim dimom, nezdravim stilom života...);
  • hidratacija kože i uticaj na metaboličke procese;
  • regeneracija derma sintezom kolagenih i elastičnih vezivnih vlakana.

Na ovaj način, izborom antioksidativnih materija, poboljšanjem mikrocirkulacije i uticajem na sintezu vezivnog tkiva dobijamo dobre rezultate. Zahvaljujući mezoliftu, uspešno usporavamo proces starenja, vraćajući koži sjaj i vitalnost.

Aktivne supstance

Jedan od osnovnih sastojaka koji se ubrizgava u kožu je hijaluronska kiselina. Opšte je poznato njeno dejstvo, a za ovu namenu koristi se u neumreženom obliku. Ova forma zadužena je za što bolji efekat hidratacije. Savršeno se integriše u tkivo, poboljšava transport nutrijenata iz krvotoka do ćelija i zadržava molekule vode. Vitamini A, C, E su dobri antioksidansi i imaju svoje mesto u upotrebi. Za efekte liftinga odgovoran je dimetiletanolamin (DMAE). Ova supstanca je sastavni deo kože i ima funkciju u poboljšanju tonusa.

Mezolift

Doktor će na osnovu stanja kože odabrati koji preparati i u kojoj količini su odgovarajući, što znači da je pristup uvek individualan. Sam tretman je relativno komforan. Ako je potrebno, može se upotrebiti lokalni anestetik u vidu kreme ali najčešće to nije slučaj jer posebna tehnika ubrizgavanja i mikroiglice ne izazivaju veću nelagodnost.

Mezolift i njegove prednosti u odnosu na druge estetske tretmane

Mezolift je vrlo popularan nehirurški antiejdžing tretman jer omogućava brzo izvođenje sa minimalnim periodom oporavka. Procedura traje oko pola sata i nakon toga se pacijent vraća uobičajenim aktivnostima. Pristupačna cena je takođe jedan od razloga zbog kojih je ovaj tretman jedan od najčešće izvođenih u praksi. Na kraju, sjajni rezultati koji se vide nakon intervencije su razlog za sve veću ekspanziju mezolifta.

dr Branka Ostojić